Hypotheek voor ondernemers

Er is meer mogelijk dan je denkt

Hypotheek voor ondernemers home financials

Als zelfstandig ondernemer je droomhuis vinden?
Ondernemer en een hypotheek: dát is volgens velen een lastige combinatie. Maar is dat ook zo? We denken graag met jou als zzp-er of ondernemer mee over oplossingen. Vaak is er meer mogelijk dan je misschien denkt.

Ben je benieuwd wat je mogelijkheden zijn? Onze adviseur zoekt het graag voor je uit. Ook kan hij meer vertellen over de precieze voorwaarden.

De hypotheek vinden die het beste past bij jou als ondernemer. Daar helpen we je graag bij. Het inkomen is een van de belangrijkste gegevens waarmee wij bepalen hoeveel jij kunt lenen. Het aantal jaren dat je ondernemer bent en het ‘type’ ondernemer spelen een rol bij hoe jouw ondernemersinkomen bepaald wordt.

Zelfstandig ondernemer en korter dan 3 jaar actief?

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek is het belangrijk dat je minimaal één volledig boekjaar als ondernemer werkzaam bent. De basis voor het bepalen van het ondernemersinkomen is het inkomen dat in dat boekjaar is gerealiseerd. Maar er wordt ook rekening gehouden met de verwachte resultaatontwikkeling, ondernemersplan, arbeidsverleden en financiële situatie. Als je in dezelfde branche blijft werken, dan kan ook het inkomen uit loondienst meegenomen worden bij het bepalen van jouw ondernemersinkomen.

Welke stukken zijn nodig voor bepalen van de ondernemersinkomen?

  • De jaarrekeningen
  • Aangifte inkomstenbelasting
  • Recente salarisgegevens
Inkomensverklaring externe rekenexpert

Wanneer je een hypotheek gaat afsluiten, vraagt de adviseur verschillende documenten van je op. Deze worden doorgestuurd naar een onafhankelijke rekenexpert waar veel banken mee samenwerken. De rekenexpert geeft een inkomensverklaring af conform de acceptatiekaders van de desbetreffende geldverstrekker. Met een inkomensverklaring kan een ondernemer zekerheid krijgen om een hypotheek aan te vragen. Dit inkomen wordt 100% geaccepteerd door de geldverstrekkers, zodat ook ondernemers snel duidelijkheid en zekerheid kunnen krijgen over hun hypotheekaanvraag.

Dit kan een hypotheek met als zonder nationale hypotheek garantie zijn.  De kosten voor de inkomensanalyse zijn fiscaal aftrekbaar. 

Advies voor jouw persoonlijke situatie

Ben je ondernemer en wil je een woning kopen?  Wij kunnen u helpen aan een hypotheek vanaf 1 jaar ondernemerschap. Bespreek uw mogelijkheden met een adviseur van Home Financials. Neem via onderstaande button gratis contact met ons op.

Maximale hypotheek berekenen

Ben je op zoek naar een koophuis, of ben je gewoon nieuwsgierig: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Met onze hypotheek calculator kun je makkelijk online je hypotheek berekenen.

Home-Financials-September-2019-29

Advies voor jouw persoonlijke situatie!

Wil je een persoonlijk advies?
De adviseur van Home Financials geeft je graag antwoord op al jouw vragen en adviseert over een hypotheek die bij je past.


Contact

Openingstijden

Ma.  9:00 – 18:00
Di.  9:00 – 18:00
Woe.  9:00 – 18:00
Do.  9:00 – 18:00
Vr.  9:00 – 18:00
Za.  12:00 – 17:00

Afspraak in de avond
tussen 18:00 – 21:00

©2021. Home Financials. All Rights Reserved.