Home Financials

Hypotheek voor ondernemers

Er is meer mogelijk dan je denkt

Hypotheek voor ondernemers home financials

Als zelfstandig ondernemer je droomhuis vinden?
Ondernemer en een hypotheek: dát is volgens velen een lastige combinatie. Maar is dat ook zo? We denken graag met jou als zzp-er of ondernemer mee over oplossingen. Vaak is er meer mogelijk dan je misschien denkt.

Ben je benieuwd wat je mogelijkheden zijn? Onze adviseur zoekt het graag voor je uit. Ook kan hij meer vertellen over de precieze voorwaarden.

De hypotheek vinden die het beste past bij jou als ondernemer. Daar helpen we je graag bij. Het inkomen is een van de belangrijkste gegevens waarmee wij bepalen hoeveel jij kunt lenen. Het aantal jaren dat je ondernemer bent en het ‘type’ ondernemer spelen een rol bij hoe jouw ondernemersinkomen bepaald wordt.

Hypotheek voor startende ondernemers

Jij bent ondernemer en je wilt een huis kopen. Kan dat? Dat is een vraag waar je in dat geval mogelijk mee worstelt. Het korte antwoord: ja. Zelfs een hypotheek met NHG!

Er zijn echter wel een paar (extra) zaken waar je rekening mee moet houden. De adviseurs van Home Financials helpen je graag.

Ondernemer en hypotheek met NHG
(Startende) Ondernemers kunnen dankzij een speciale regeling een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. Je moet dan wel minstens 12 maanden ondernemer zijn en er wordt naar het gemiddelde inkomen in de afgelopen drie jaar gekeken. Ook inkomen dat uit een dienstverband in loondienst is voortgekomen, wordt in de berekening meegenomen. Deze speciale NHG-regeling is met name interessant voor zzp’ers die – als zelfstandige – hetzelfde beroep blijven uitoefenen als toen ze nog in loondienst waren. Zij hebben vaak meteen bij aanvang van de onderneming een vergelijkbaar inkomen als toen ze nog in loondienst werkten.

Groeiende startende ondernemer
Voor veel startende ondernemers geldt dat hun inkomen een stijgende lijn vertoont. Als ze net beginnen ligt het inkomen vaak wat lager, omdat ze dan nog nieuwe klanten en contracten moeten werven. Omdat de meeste geldverstrekkers het toets inkomen berekenen door het gemiddelde te nemen van het inkomen van de afgelopen drie jaar, kan het verstandig zijn om nog even te wachten met het kopen van een woning. Een onafhankelijk financieel adviseur van Home Financials helpt je graag met passend advies voor jouw persoonlijke en financiële situatie.

Hypotheek als ondernemer berekenen
Het berekenen van je zzp-hypotheek is dus maatwerk. Wel kun je een eerste indicatie krijgen van jouw maximale hypotheek als zzp’er. Vul in onze hypotheek berekentool https://homefinancials.nl/bereken-jouw-maximale-hypotheek/ voor ondernemers jouw winst in van de afgelopen drie jaar (als je minimaal drie jaar ondernemer bent). Dan krijg je een eerste indicatie van je maximale hypotheek.

Inkomensverklaring externe rekenexpert

Wanneer je een hypotheek gaat afsluiten, vraagt de adviseur verschillende documenten van je op. Deze worden doorgestuurd naar een onafhankelijke rekenexpert waar veel banken mee samenwerken. De rekenexpert geeft een inkomensverklaring af conform de acceptatiekaders van de desbetreffende geldverstrekker. Met een inkomensverklaring kan een ondernemer zekerheid krijgen om een hypotheek aan te vragen. Dit inkomen wordt 100% geaccepteerd door de geldverstrekkers, zodat ook ondernemers snel duidelijkheid en zekerheid kunnen krijgen over hun hypotheekaanvraag.

Dit kan een hypotheek met als zonder nationale hypotheek garantie zijn.  De kosten voor de inkomensanalyse zijn fiscaal aftrekbaar. 

Advies voor jouw persoonlijke situatie

Ben je ondernemer en wil je een woning kopen?  Wij kunnen u helpen aan een hypotheek vanaf 1 jaar ondernemerschap. Bespreek uw mogelijkheden met een adviseur van Home Financials. Neem via onderstaande button gratis contact met ons op.

Maximale hypotheek berekenen

Ben je op zoek naar een koophuis, of ben je gewoon nieuwsgierig: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Met onze hypotheek calculator kun je makkelijk online je hypotheek berekenen.

Home-Financials-September-2019-29

Advies voor jouw persoonlijke situatie!

Wil je een persoonlijk advies?
De adviseur van Home Financials geeft je graag antwoord op al jouw vragen en adviseert over een hypotheek die bij je past.