Eerste huis kopen

Je eerste huis kopen is leuk en spannend. Er komt veel op je af. Bezichtigen, bieden, een hypotheek regelen, noem maar op. Het is daarom niet meer dan logisch dat je jezelf goed wilt verdiepen in je mogelijke startershypotheek. Je hebt mogelijk de volgende vragen:

  • Welke voorwaarden zitten er aan een hypotheek?
  • Welke hypotheekvormen zijn er?
  • Wat is belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek?

Via onderstaande links vind je alle informatie. Mocht je meer willen weten, kom dan gerust eens langs voor een gratis oriënterend gesprek. Dan praten we samen verder over het kopen van je nieuwe huis.

Hypotheekvormen voor starters

Wat is de beste hypotheekvorm voor jou? Ben je als starter op zoek naar een hypotheek? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de beste hypotheekvorm voor jou is en welke soorten hypotheken er eigenlijk zijn voor starters. Samen met een hypotheekadviseur van Home Financials kijk je welke hypotheek het beste bij jou past.

De meeste starters sluiten een lineaire– of een annuïteitenhypotheek. Sinds 1 januari 2013 kom je namelijk alleen nog maar in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek wanneer je de hypotheek aflost in een periode van 30 jaar. Dat wil dus niet zeggen dat een aflossingsvrije lening onmogelijk is, of niet is toegestaan. Een aflossingsvrije lening voor een starter kan wel, maar je krijgt geen hypotheekrenteaftrek. Of een aflossingsvrije hypotheek voor jouw als starter verstandig is, dat is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Annuïteiten hypotheek

Lineaire hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Hypotheekkosten

Als je op zoek bent naar een huis, dan zie je bij de vraagprijs van bestaande woningen vaak ‘kosten koper’ (k.k.) staan. Dit zijn kosten die je als huizenkoper moet betalen om eigenaar van een woning te worden. De kosten koper bestaat uit onder andere uit de aankoop- en financieringskosten. Hieronder een overzicht waar de kosten koper uit bestaat.

Financieringskosten (fiscaal aftrekbaar)

Advies voor jouw persoonlijke situatie!

Wil je een persoonlijk advies?
De adviseur van Home Financials geeft je graag antwoord op al jouw vragen en adviseert over een hypotheek die bij je past.


Neem via de contactformulier gratis contact met ons op.


Stappenplan

Bij een kopen van een huis komt veel bij kijken.  Hieronder zie de stappenplan hoe het proces van het kopen van een huis en een hypotheek afsluiten eruit ziet.

Voordat je een huis koopt, is het belangrijk je goed te oriënteren. Hoeveel kan en wil je maximaal lenen, wat worden dan je maandlasten, ga je voor een bestaande woning of een nieuwbouwwoning?

Een hypotheekadviseur van Home Financials kan je helpen met het beantwoorden van deze en al jouw andere vragen. Het oriëntatiegesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Maak een afspraak

Wanneer je weet wat je budget is en wat je woonwensen zijn, is het tijd om op huizenjacht te gaan. Dat kun je zelf doen of je kunt een aankoopmakelaar inschakelen. Makelaars hebben ervaring en kennis van de situatie op de huizenmarkt. Zij kunnen je helpen een geschikte woning te vinden en een verantwoorde bod uit te brengen. Bezichtig meerdere huizen om erachter te komen wat jij belangrijk vindt aan een toekomstige woning.

Heb je jouw droomhuis gevonden? Dan is het tijd om een bod uit te brengen! Bied niet gelijk hoeveel je maximaal wilt betalen, zodat er nog ruimte is om te onderhandelen. Het onderhandelen kun je zelf doen als je voldoende kennis hebt vergaard door vergelijkbare objecten te zoeken en te bekijken waarvoor deze zijn verkocht. Indien je een aankoopmakelaar hebt ingeschakeld, zal deze de prijsonderhandelingen voor jou uit handen nemen en jullie begeleiden hierin.

Is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! De volgende stap is het opstellen van een koopcontract door de verkoopmakelaar. Na het tekenen van dit contract heb je drie dagen bedenktijd, voordat het contract bindend is. Het is nu ook tijd om je hypotheek te regelen.

Tijdens een afspraak met je hypotheekadviseur bespreek je alle belangrijke punten. Bijvoorbeeld: welke hypotheekverstrekker past het beste bij jouw situatie en wensen, hoe lang wil je de hypotheekrente vast zetten en wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid en overlijden? Na het gesprek met je adviseur ga je aan de slag met het verzamelen en aanleveren van alle documenten die nodig zijn voor de hypotheekaanvraag. De adviseur van Home Financials vergelijkt meer dan 30 banken en zoeken de beste deal voor jou.

Je hypotheekadviseur schrijft een adviesrapport en gaat aan de slag met het aanvragen van je hypotheek. Wanneer de hypotheekverstrekker akkoord geeft op alle documenten, ontvang je de hypotheekofferte: het bindende aanbod. Na het tekenen van de offerte kun je gaan aftellen tot de dag van het passeren van je hypotheek.

De tijd is aangebroken om naar de notaris te gaan! Hier zullen zowel jij als de verkoper de akte van levering (eigendomsakte) tekenen en zul je ook de hypotheekakte tekenen. Als je hebt getekend bij de notaris is het huis officieel van jou! Gefeliciteerd!

Reviews

“Voor mijn eerste aankoop van een huis heb ik gebruik gemaakt van de dienst van Home Financials. Sema was de adviseur en ik heb eigenlijk maar 1 ding te zeggen top vrouw. Ik voelde vetrouwd om mijn zaken bij haar te leggen en uiteindelijk heb ik het laagste rente percentage wat mogelijk was en een hypotheek. Bedankt Home Financials!”

R. Starke

"Ik ben zeer tevreden over Home Financials na het eerste gesprek voelde ik gelijk een klik. De keuze was snel gemaakt voor Home financials! Binnen 2 dagen was de hypotheek rond en uiteindelijk kon ik een maand eerder dan gepland in de woning!"

T. van den Berg

“Geweldige keuze bij de aankoop van ons eerste huis. De adviseur heeft enorm veel geduld en tijd, legt alles mooi uit zodat het duidelijk is voor ons en staat altijd paraat om te helpen als ze kan. Ze heeft ons enorm goed geholpen met een lening die bij ons past door ons veel mogelijkheden te geven die we kunnen afstemmen met elkaar. Ze bespaart je op het einde van de rit een hoop geld en kopzorgen, iets wat je zeker kan missen met de aankoop van een nieuw huis”

Thomas & Maria

“Kijkt aandachtig naar jouw persoonlijke situatie en wensen om op het beste advies uit te komen. Neemt geduldig de tijd en reageert snel op eventuele vragen. Zonder twijfel een aanrader!”

R. van Dijk

“Ik had een zeer slechte ervaring met het aankoop van mijn oude woning.. Maar dit keer was helemaal top gegaan en snel ook. De tijd zeer goed ervaren. Zeer deskundig advies gekregen. Ook altijd snel (binnen 24uur) een reactie terug gekregen, wat op een vriendelijke en begrijpelijke manier te lezen was. Ook bij vragen altijd kunnen bellen en te woord gestaan. Ik kan dit kantoor alleen maar aanraden, en kom in de toekomst zeker terug!”

L.Lopes

"Uitstekend geholpen! Voor vragen kan je altijd terecht, zowel telefonisch of via de mail. Een hele goede service door heel het traject en er wordt constant duidelijk advies gegeven. Home Financials een zekere aanrader!"

Frank Vermeij

"Wij zijn super enthousiast over de adviseur! Ze werkt keihard om 24-7 klaar te staan voor haar klanten. Ze is altijd hulpvaardig, pro actief en zit overal bovenop. Onze aanvraag ging dan ook snel en zeer goed!De adviseur is een kundige, daadkrachtige leuke meid met veel ervaring en hart voor haar klanten. Wij bevelen haar van harte aan!!"

H. de Vries

"Aankoop nieuwe woning We waren al een tijdje bezig met de aankoop van onze nieuwe ruimere woning. Na verschillende banken te hebben gesproken, kwamen we uit bij Home Financials. Binnen enkele weken hebben we de offerte kunnen tekenen en kunnen we de sleutels van onze nieuwe woning over twee weken in ontvangst nemen. De adviseur heeft ruimschoots de tijd genomen om verschillende scenario's te bespreken en veel onduidelijkheden weggenomen mede dankzij de ervaring op de financiële markt. Ook de mogelijkheid om in het weekend, en via whatsapp, een afspraak te maken werkt erg goed. Al met al zijn we zeer tevreden."

V. Poenai

Contact

Openingstijden

Ma.    8:30 – 18:00
Di.      8:30 – 18:00
Woe.  8:30 – 18:00
Do.     8:30 – 18:00
Vr.      8:30 – 18:00

Afspraak in de avond
tussen 18:00 – 21:00

©2021. Home Financials. All Rights Reserved.