Home Financials

Buying a house

Buying your first home is fun and exciting. You have a lot coming your way. Viewing, bidding, arranging a mortgage, you name it. It is therefore only logical that you want to thoroughly immerse yourself in your possible starter mortgage. You may have the following questions:

  • What are the conditions for a mortgage?
  • What types of mortgage are there?
  • What is important when taking out a mortgage?

You will find all the information via the links below. If you would like to know more, please feel free to drop by for a free exploratory meeting. Then we will talk further about buying your new home.

Stappenplan

There is a lot to consider when buying a house. Below you can see the step-by-step plan of what the process of buying a house and taking out a mortgage looks like.

Voordat je een huis koopt, is het belangrijk je goed te oriënteren. Hoeveel kan en wil je maximaal lenen, wat worden dan je maandlasten, ga je voor een bestaande woning of een nieuwbouwwoning?

Een hypotheekadviseur van Home Financials kan je helpen met het beantwoorden van deze en al jouw andere vragen. Het oriëntatiegesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Maak een afspraak

Wanneer je weet wat je budget is en wat je woonwensen zijn, is het tijd om op huizenjacht te gaan. Dat kun je zelf doen of je kunt een aankoopmakelaar inschakelen. Makelaars hebben ervaring en kennis van de situatie op de huizenmarkt. Zij kunnen je helpen een geschikte woning te vinden en een verantwoorde bod uit te brengen. Bezichtig meerdere huizen om erachter te komen wat jij belangrijk vindt aan een toekomstige woning.

Heb je jouw droomhuis gevonden? Dan is het tijd om een bod uit te brengen! Bied niet gelijk hoeveel je maximaal wilt betalen, zodat er nog ruimte is om te onderhandelen. Het onderhandelen kun je zelf doen als je voldoende kennis hebt vergaard door vergelijkbare objecten te zoeken en te bekijken waarvoor deze zijn verkocht. Indien je een aankoopmakelaar hebt ingeschakeld, zal deze de prijsonderhandelingen voor jou uit handen nemen en jullie begeleiden hierin.

Is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! De volgende stap is het opstellen van een koopcontract door de verkoopmakelaar. Na het tekenen van dit contract heb je drie dagen bedenktijd, voordat het contract bindend is. Het is nu ook tijd om je hypotheek te regelen.

Tijdens een afspraak met je hypotheekadviseur bespreek je alle belangrijke punten. Bijvoorbeeld: welke hypotheekverstrekker past het beste bij jouw situatie en wensen, hoe lang wil je de hypotheekrente vast zetten en wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid en overlijden? Na het gesprek met je adviseur ga je aan de slag met het verzamelen en aanleveren van alle documenten die nodig zijn voor de hypotheekaanvraag. De adviseur van Home Financials vergelijkt meer dan 30 banken en zoeken de beste deal voor jou.

Je hypotheekadviseur schrijft een adviesrapport en gaat aan de slag met het aanvragen van je hypotheek. Wanneer de hypotheekverstrekker akkoord geeft op alle documenten, ontvang je de hypotheekofferte: het bindende aanbod. Na het tekenen van de offerte kun je gaan aftellen tot de dag van het passeren van je hypotheek.

De tijd is aangebroken om naar de notaris te gaan! Hier zullen zowel jij als de verkoper de akte van levering (eigendomsakte) tekenen en zul je ook de hypotheekakte tekenen. Als je hebt getekend bij de notaris is het huis officieel van jou! Gefeliciteerd!

Maximale hypotheek berekenen

Ben je op zoek naar een koophuis, of ben je gewoon nieuwsgierig: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Met onze hypotheek calculator kun je makkelijk online je hypotheek berekenen.

Hypotheekvormen voor starters

Wat is de beste hypotheekvorm voor jou? Ben je als starter op zoek naar een hypotheek? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de beste hypotheekvorm voor jou is en welke soorten hypotheken er eigenlijk zijn voor starters. Samen met een hypotheekadviseur van Home Financials kijk je welke hypotheek het beste bij jou past.

De meeste starters sluiten een lineaire– of een annuïteitenhypotheek. Sinds 1 januari 2013 kom je namelijk alleen nog maar in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek wanneer je de hypotheek aflost in een periode van 30 jaar. Dat wil dus niet zeggen dat een aflossingsvrije lening onmogelijk is, of niet is toegestaan. Een aflossingsvrije lening voor een starter kan wel, maar je krijgt geen hypotheekrenteaftrek. Of een aflossingsvrije hypotheek voor jouw als starter verstandig is, dat is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

 

Annuïteiten hypotheek

Lineaire hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

Home-Financials-September-2019-29

Advies voor jouw persoonlijke situatie!

Wil je een persoonlijk advies?
De adviseur van Home Financials geeft je graag antwoord op al jouw vragen en adviseert over een hypotheek die bij je past.


Mortgage costs

If you are looking for a house, you will often see ‘cost buyer’ (k.k.) with the asking price of existing homes. These are costs that you have to pay as a home buyer to become the owner of a home. The buyer’s costs consist of, among other things, the purchase and financing costs. Below is an overview of the buyer’s costs.

Financieringskosten (fiscaal aftrekbaar)

Reviews

Contact

Openingstijden

Ma.    8:30 – 18:00
Di.      8:30 – 18:00
Woe.  8:30 – 18:00
Do.     8:30 – 18:00
Vr.      8:30 – 18:00

Afspraak in de avond
tussen 18:00 – 21:00

©2021. Home Financials. All Rights Reserved.